skip to Main Content

Badges en Patches

Coolsnit is een van de toonaangevende specialisten in het produceren van allerlei soorten handgeborduurde badges & uniformaccessoires. Badges op uniformen kunnen allerlei functies hebben. Ze geven aan tot welk land of welke eenheid iemand behoort, welke vaardigheden iemand heeft of welke proeven hij of zij goed heeft afgelegd. Vaak zijn de badges het deel van het uniform waar de drager het meest trots op is. Ze geven een carrière weer, of een groep waar iemand graag toe behoort. Coolsnit vervaardigt deze handgeborduurde insignes dan ook met veel plezier.

 

Soorten badges

Een badge geeft vaak een groep aan waar de drager van een uniform toe behoort. Zo zijn ze in Den Bosch met carnaval trots op iedere badge waar een kikker op staat, omdat deze het symbool is voor Oeteldonk met carnaval. Maar er zijn ook families die hun familiewapen op een badge laten borduren. Weer een heel ander voorbeeld zijn de badges bij defensie. Daar hebben onderdelen (bijvoorbeeld een schip, een helikoptercrew of een eenheid van de mariniers) vaak hun eigen mascotte of afbeelding. Die staat dan op een badge geborduurd en wordt met trots op het daagse uniform gedragen. Badges kunnen behalve op de borst of mouw ook op een cap of pet gedragen worden.

Handgemaakt

Tegenwoordig worden veel badges en emblemen voor op uniformen machinaal gemaakt. Dat is aan de ene kant logisch, want het gaat sneller en kost dus minder geld om ze op die manier te produceren. Er zit echter wel een keerzijde aan deze manier van produceren: de kwaliteit is veel minder mooi en de badges gaan dus ook een stuk minder lang mee. Zo wordt goedkoop in veel gevallen toch nog duurkoop. Coolsnit is juist specialist in handgeborduurde accessoires, emblemen en badges. In ons atelier maken onze ervaren naaisters ze met veel vakmanschap. En daar zijn we trots op.

Heeft u een badge nodig?

We helpen u met plezier en vakmanschap bij het bedenken, ontwerpen en/of vervaardigen van uw speciale badge. We hebben jarenlange ervaring in dit soort werk. Neemt u even contact met ons op? Dan vertellen we u er graag meer over.

Uitgelichte Badges en Patches

Een selectie uit ons assortiment van hoogwaardige kwaliteitsproducten.

Benieuwd wat Coolsnit voor u kan betekenen?

Back To Top