skip to Main Content

Hoeden en petten

Bij een uniform hoort bijna altijd een hoofddeksel. Afhankelijk van de gelegenheid en het soort uniform kan dat hoofddeksel allerlei vormen hebben. Van kroon tot cap en van baret of steek tot hoed of pet. Coolsnit is niet alleen uw partner voor het uniform dat u nodig heeft, maar ook voor het bijbehorende hoofddeksel. Laat ons weten wat de wensen zijn, en wij regelen het voor u; in iedere maat, kleur en vorm!

 

Zo veel uniformen, zo veel hoofddeksels

Bij ieder uniform hoort een specifiek hoofddeksel. Bij een ceremonieel defensietenue hoort meestal een pet. Bij tenues die op meer actie gericht zijn, hoort een baret of een cap. En helemaal bijzonder zijn de hoeden en petten die horen bij een Prins Carnaval of bij sommige kostuums voor reënactments. Daar komen we zelfs regelmatig hoeden en steken tegen met allerlei versieringen, tot veren aan toe.

Feestelijk of actiegericht

Soms hangt het soort hoofddeksel samen met de gelegenheid. Hoe statiger de gelegenheid, hoe statiger de hoed of pet. En vaak zitten er op zo’n pet of hoed dan ook nog kwasten, koorden en andere versieringen. Een hele wereld op zich, waar we bij Coolsnit vele jaren ervaring mee hebben. Vraagt u er gerust naar. Onze specialisten helpen u met plezier om uw hoofddeksel precies naar wens te maken.

Wij maken graag uw hoed of pet!

Bij Coolsnit zijn we gespecialiseerd in complete luxe hoofddeksels met alles erop en eraan. Van rangonderscheidingstekens op de pet zelf tot koorden over de band en goudkleurige versieringen langs de petrand. Maar naast de wat plechtstatigere, ceremoniële hoofddeksels, verkopen we bij Coolsnit ook de meer gebruikelijke hoeden. Voor heel veel gelegenheden en tegen scherpe prijzen.

Restauratie

Soms is een hoofddeksel na vele jaren gebruik wat versleten. Zo kan de voering kapot gaan, is er een koord los of kwijt, of ontbreken er andere onderdelen. Onderneem dan actie voordat uw hoed of pet niet meer te redden is. Coolsnit is ook gespecialiseerd in de restauratie van hoeden, steken, caps, baretten en petten. In ons atelier nemen we er graag de tijd voor. We maken uw hoofddeksel helemaal als nieuw, zodat u er weer jaren plezier van kunt hebben. Want geen enkele hoed of pet zit zo lekker als eentje die u al jaren in bezit heeft!

Uitgelichte Hoeden en Petten

Een selectie uit ons assortiment van hoogwaardige kwaliteitsproducten.

Benieuwd wat Coolsnit voor u kan betekenen?

Back To Top