skip to Main Content

Lederen artikelen

Veel voorkomende accessoires bij een uniform zijn een riem en handschoenen. Vaak zijn ze uitgevoerd in zwart, bruin, wit of grijs leer. Bij sommige uniformen horen ook draagriemen voor een wapen of instrument, of houders voor een dolk of sabel. En dan zijn er ook nog de zogenoemde ‘pouties’ voor over de schoenen, diverse soorten tasjes en draagriemen voor vaandels. Uniformonderdelen bestaan dus lang niet altijd alleen uit stof. Ook leerwerk hoort erbij, en Coolsnit helpt u er graag mee.

 

Handschoenen

Bij vrijwel ieder uniform horen handschoenen. Dat staat mooi, en ze hebben vaak een beschermende functie. Soms zijn de handschoenen van fluweel of een andere stof, maar we leveren ze ook in diverse kleuren leer in allerlei maten.

Riemen en draagriemen

Meestal hoort er een ‘gewone’ ceintuur bij een uniform, ook wel een ‘koppel’ genoemd. Maar daarnaast zijn er ook veel kostuums waar een draagriem bij hoort. Bij een fanfare is de trom vaak aan zo’n riem bevestigd. Bij militaire uniformen moet er een riem zijn om het sabel aan te kunnen hangen als men het niet in de hand vasthoudt. In alle gevallen gaat het om een speciaal voor dit doel gemaakte riem, die je niet zomaar overal kunt aanschaffen. Bij Coolsnit gelukkig wel. Hetzelfde geldt voor de draagriemen voor vaandels, waar we zelfs een van onze specialiteiten van hebben gemaakt.

Tassen

Soms hoort er een tas bij een uniform. Bij de antieke ziekenbroeders-tenues bijvoorbeeld, of als bewaarplaats voor munitiepatronen of andere artikelen. Ook van dit soort tassen heeft Coolsnit diverse exemplaren. Vraag onze experts gerust of de tas van uw keuze op voorraad is.

Pouties

Bij bepaalde uniformen horen leren beschermingskappen die over de enkel en/of de scheenbenen gedragen worden. Meestal zijn ze van wit of bruin leer met knopen aan de zijkant. Ook voor deze pouties kunt u terecht bij Coolsnit.

Houders en holsters

Een steekwapen als een dolk of mes hoort soms ook bij een uniform. Het moet veilig en goed beschermd kunnen worden meegenomen door de drager. Daarvoor zijn speciale houders ontwikkeld, die we bij Coolsnit uiteraard ook voor u hebben. Ze zijn er in diverse maten. Laat u ons even weten naar welke maat u op zoek bent?

Ander lederen uniformonderdeel nodig?

Misschien staat het onderdeel waarnaar u op zoek bent niet op deze pagina. Neem dan even contact met ons op. We kunnen u bijna aan alle leren uniformaccessoires helpen. We horen graag van u.

Uitgelichte Lederen Artikelen

Een selectie uit ons assortiment van hoogwaardige kwaliteitsproducten.

Benieuwd wat Coolsnit voor u kan betekenen?

Back To Top